22 december 2014

ED 22-12-2014 Feestdagen Festival Eindhoven gaat als nachtkaars uit




Santa Run 2014 in de binnenstad van Eindhoven. Ton van de Meulenhof

Van het in 2012 met veel bombarie aangekondigde Fijne Feestdagen Festival is dit jaar maar bitter weinig over. Het festival werd twee jaar geleden aangekondigd als een groeibriljant die het teloorgegane Eindhoven Winterstad moest doen vergeten.

Een aaneenschakeling van activiteiten moest de Eindhovense binnenstad in feestsferen dompelen. Twee jaar later, is er van feestelijke activiteiten weinig zichtbaar. Er staat een ijsbaan op de Markt, maar daar blijft het dan ook bij. Wel worden er door andere partijen nog activiteiten zoals de Santa Run en Kerstmarkt op het Wilhelminaplein georganiseerd.
Volgens Eric Boselie, directeur van organisator Eindhoven365, is er simpelweg onvoldoende budget om meer te organiseren. Voor de eerste editie was nog een half miljoen euro beschikbaar en vorig jaar drie ton euro. Dit jaar heeft de stadsmarketingorganisatie nog 165.000 euro te besteden. Het leeuwendeel hiervan, ongeveer 130.000 euro, gaat op aan de kerstverlichting in de binnenstad. De ijsbaan kost ook nog eens een ton, maar daarvan hoopt Eindhoven365 een deel terug te verdienen met de entree die hiervoor gevraagd wordt. "Maar het gaat ons sowieso geld kosten. We houden rekening met 50.000 euro. Voor die kosten draaien wij zelf op."
De gemeente draagt een ton subsidie bij aan het Fijne Feestdagen Festival. De ondernemers betalen 20.000 euro en de verhuur van standplaatsen levert 45.000 euro op. Tijdens vorige edities investeerde Eindhoven365 zelf ook fors in het evenement.

Geen opmerkingen: