De restaurants van Umami verspreiden zich als een olievlek tussen Utrecht en Maastricht. In Eindhoven is namelijk de zevende(!) geopend en als het aan de eigenaren ligt is dit niet de laatste.
Een toegankelijk concept van Aziatisch eten met een westerse twist en hoge kwaliteit. Pesto komt bijvoorbeeld niet voor in de Chinese keuken maar wordt wel in de overheerlijke Sashimi Zalm van Umami gebruikt.
Op 15 minuten wandelen vanaf het station in Eindhoven ligt Umami, in een wat duurdere winkelstraat. Binnen is het modern, strak met een soft tintje door de lichtpaarse kleur van de lichten. Het restaurant biedt ruimte aan zo’n 180 zitplaatsen. Voor €19,95 kun je een driegangenmenu eten. Per gang bestel je twee gerechten van de kaart. In een groot gezelschap kun je dus al veel van de kaart proeven. De kaart is vega-friendly, zo heb je onder andere Thaise pompoensalade, Wantanpasteitjes en geroosterde champignons.
Een groot pluspunt van deze zaak is de bediening. Ze zijn niet alleen vriendelijk en attent, maar ook goed geïnformeerd. De bedrijfsleidster vertelde dat ook de parttimers goed op de hoogte gehouden worden door middel van een nieuwsbrief die het personeel wekelijks ontvangt. Dat is natuurlijk ook wel nodig als je bedenkt dat de kaart waarop zestig gerechten staan om de drie maanden wisselt!
De chef-kok Han Ji* heeft economie en econometrie gestudeerd aan de universiteit van Maastricht en heeft koken altijd als hobby gezien. Zijn economische kennis en zijn passie voor koken heeft hij subliem gecombineerd in het concept Umami. Samen met zijn (zaken)partner ontwerpt hij de recepten op kaart. Koken doet hij ook nog, maar dan in zijn sterrenzaak in Den Haag Han Ting Cuisine.
Daar combineert hij niet alleen fantastisch de Aziatische en franse keuken – waar hij in 2012 een Michelinster voor heeft gekregen, – maar hij heeft in Den Haag ook een academie op gericht voor medicinaal koken. Iets wat in China heel normaal is. De chef praat hier met veel passie over en vertelt dat er opvallend veel artsen in de schoolbanken zitten. Het belangrijkste doel van de academie is het overbrengen van de Chinese filosofie dat gezond leven begint bij voeding. Hij hoopt een beetje geschiedenis te schrijven met de nieuwe Chinees-Europees medicinale keuken en in Europa zijn visie duidelijk te maken. HanTing Academy werkt hiervoor samen met de Shandong University of Traditional Chinese Medicine uit China.
* Tip van de chef Han Ji en zijn zakenpartner: Sashimi Zalm.
BRON Door Juliette G
Geen opmerkingen:
Een reactie posten